Zwemluiers

Als je met je baby wilt gaan zwemmen dan kan je niet een reguliere luier om doen. Deze luiers hebben namelijk als doel om vocht op te nemen. Bij contact met zwemwater zal deze luier zich daarom volledig volzuigen. Dit is de reden dat er speciale zwemluiers op de markt zijn gebracht. Deze zuigen zich niet vol bij contact met water maar blijven in het juiste formaat en zakken niet af vanwege het gewicht.

Waarom zwemluiers gebruiken?

In veel zwembaden is het dragen van een zwemluier verplicht indien je kindje nog niet zindelijk is. Tijdens het zwemmen kan je kindje zijn natuurlijke behoefte doen en het resultaat hiervan blijft in de luier. Het gebruik van een zwemluier is met name uit hygiënisch oogpunt.

Welke merken zwemluiers zijn er?

Er zijn diverse merken die naast hun reguliere luiers ook zwemluiers aanbieden. De bekendste aanbieders zijn Little Swimmers en Huggies.

De wasbare zwemluier

Een wasbare zwemluier is een goed alternatief voor de wegwerp zwemluiers. Deze zwembroeken heb je al voor ongeveer 10 euro. Het verschil met een normale zwembroek is dat de wasbare zwemluier een dikkere stof heeft, vaak bestaande uit 3 lagen. De wasbare zwemluier zit ook meer gesloten om het lijfje van je kindje. Dit ter voorkoming dat de ontlasting uit het broekje loopt. Qua comfort maakt het niet uit of je kiest voor een wegwerp of een wasbare zwemluier.