Luiers voor prematuur geborenen

In Nederland worden bijna dagelijks kindjes prematuur geboren. Prematuur houdt in dat het kindje nog niet helemaal is volgroeid. Hoe jonger het kindje wordt geboren hoe kwetsbaarder en gevoeliger het kindje is.
Te vroeg geboren kinderen wegen soms maar 800 gram. En dat brengt een probleem met zich mee waar je niet snel bij stilstaat: alle luiers zijn véél te groot en dat kan zelfs tot gezondheidsproblemen leiden. Als ze dan een luier dragen die te groot is, dan absorbeert die minder goed en blijft hij vochtiger en warmer. Van luieruitslag kunnen kinderen echt ziek worden, het kan zelfs gevaarlijk zijn

Pampers Preemie Protection

Pampers heeft voor deze kinderen een luier ontwikkeld welke wel tot 3 keer kleiner is dan een “gewone” luier. Deze luier, Preemie Protection, is geschikt voor de kleinste prematuur geboren kindjes.
De Preemie Protection luier onderscheidt zich op een aantal punten van andere luiers voor pasgeborenen:
De kern is smaller en zowel aan de voor- als de achterzijde heeft deze een goede absorberende werking.
Het materiaal van de luier voelt zachter aan en is geruislozer in het gebruik.
Over de gehele luier is een hechtzone aangebracht zodat eventuele slangetjes probleemloos aan de luier kunnen worden gehecht.
Daarnaast is het uiteraard ook fijn dat wanneer je kindje prematuur is dat hij/zij er goed bij ligt in de couveuse. Een te grote luier helpt daar niet echt bij.