Baby- en billendoekjes

Bijna iedereen met baby’s en jonge kinderen zweert erbij: babydoekjes of billendoekjes. Met deze doekjes krijg je op gemakkelijke wijze vieze billen, handen en snoeten schoon. Omdat ze een absorberend vermogen hebben kan je babydoekjes ook inzetten wanneer er tijdens het autorijden op de achterbank een pakje limonade is gevallen. De babydoekjes zijn multifunctioneel inzetbaar en altijd handig om in de directe omgeving van wat dan ook te hebben.

De doekjes zijn gemaakt van diverse materialen die op de eerste plaats een reinigend effect hebben. Ze zorgen er voor dat de huid van je baby schoon wordt, zacht maakt en hydrateert. Babydoekjes kunnen de kans op luieruitslag verminderen doordat bij het verschonen alles wordt schoongemaakt.

Soorten babydoekjes

Er zijn vele verschillende babydoekjes in de handel. Op de verpakking staat vermeld om wat voor type babydoekjes het gaat:

  • Geparfumeerde babydoekjes. Deze zijn gemaakt van lotion en water.
  • Ongeparfumeerde babydoekjes. Deze zijn vaak iets dikker qua structuur en vaak iets gladder waardoor het irritatie van het huidje van je kindje kan voorkomen.
  • Babydoekjes op natuurlijke basis. Dit zijn veelal babydoekjes welke ongeparfumeerd zijn en gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar materiaal. Deze babydoekjes zijn ook zacht omdat zij zijn verzacht met aloë vera in plaats van met chemicaliën.
  • Babydoekjes welke na gebruik kunnen worden doorgespoeld in het toilet.

Babydoekjes kunnen worden bewaard in hun originele verpakking. Ook zijn er handige bewaardoosjes in de handel waardoor de kans op uitdroging nihil is.